Fahéjas, almás vegán süti

A fahéj és az alma verhetetlen párosítás, melyet a dió koronáz meg. Ez a vegán süti reggeliként vagy desszertként is megállja a helyét. Néhány hozzávalóból igazi finomság születik ebben a receptben.

Adag: 12 adag

Előkészületek: 30 perc

Készítési idő: 60 perc

Nehézség: Könnyű

 

Hozzávalók:

1 ½ csésze liszt

2 ½ ek sütőpor

1 csésze eritrit

½ csésze olívaolaj

½ csésze narancslé

½ csésze dió

2 kisebb alma lereszelve

1 ek őrölt fahéj

1 csepp fahéj olaj

 

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 175-180 fokra.

2. A tortaformát kikenjük egy kis olívaolajjal.

3. Kifacsarjuk a narancsok levét.

4. Egy tálban összekeverjük a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport.

5. Az almákat lereszeljük.

6. Egy nagy tálban tesszük az eritritet, az olívaolajat és a fahéjolajat és összekeverjük kézi vagy gépi habverővel.

7. A nedves hozzávalókat hozzáadjuk a száraz hozzávalóak, a narancslét és alaposan összekeverjük.

8. 1 marék diót félre teszünk a díszítéshez. A többit az almával együtt belekeverjük a masszába.

9. A kikent tepsibe öntjük a keveréket és megszórjuk a félretett dióval.

10. 45 perc alatt készre sütjük. Szúró próbával ellenőrizhetjük, hogy teljesen átsült-e.

 

Tippek:

Az alma hozzáadása után kissé száraznak tűnhet a tészta, de a végeredmény nem lesz az. Melegen és hidegen is fogyasztható.

 

Forrás: doterra

Bejegyzések