A fahéj és az alma verhetetlen párosítás, melyet a dió koronáz meg. Ez a vegán süti reggeliként vagy desszertként is megállja a helyét. Néhány hozzávalóból igazi finomság születik ebben a receptben.
Adag: 12 adag
Előkészületek: 30 perc
Készítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók:
1 ½ csésze liszt
2 ½ ek sütőpor
1 csésze eritrit
½ csésze olívaolaj
½ csésze narancslé
½ csésze dió
2 kisebb alma lereszelve
1 ek őrölt fahéj
1 csepp fahéj olaj
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 175-180 fokra.
2. A tortaformát kikenjük egy kis olívaolajjal.
3. Kifacsarjuk a narancsok levét.
4. Egy tálban összekeverjük a lisztet, az őrölt fahéjat és a sütőport.
5. Az almákat lereszeljük.
6. Egy nagy tálban tesszük az eritritet, az olívaolajat és a fahéjolajat és összekeverjük kézi vagy gépi habverővel.
7. A nedves hozzávalókat hozzáadjuk a száraz hozzávalóak, a narancslét és alaposan összekeverjük.
8. 1 marék diót félre teszünk a díszítéshez. A többit az almával együtt belekeverjük a masszába.
9. A kikent tepsibe öntjük a keveréket és megszórjuk a félretett dióval.
10. 45 perc alatt készre sütjük. Szúró próbával ellenőrizhetjük, hogy teljesen átsült-e.
Tippek:
Az alma hozzáadása után kissé száraznak tűnhet a tészta, de a végeredmény nem lesz az. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Forrás: doterra
Bejegyzéskategóriák
Bejegyzések
Receptjeink
Fahéjas, almás vegán süti
A fahéj és az alma verhetetlen párosítás, melyet a dió koronáz meg. Ez a vegán süti reggeliként vagy desszertként is megállja a helyét. Néhány hozzávalóból
2022.04.04.