Humusz
Annyi mindennel párosítható és annyira finom, hogy nem lehet kihagyni!
Egy egyszerű humusz receptet hoztunk nektek, ami pikk-pakk összedobható és rengeteg módon felhasználható és az egyszerű ételek is nagyszerűen feldobja.
Működik zöldség mártogatósként, saláta feltétként, szendvics alapként. Az ebéd vagy vacsora kellemes és krémes kiegészítője lehet. Vágjunk bele
Adag: 2-3
Előkészületek: 5 perc
Készítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók
1 csésze konzerv csicseriborsó lemosva, lecsepegtetve
½ tk tahini
1 ek szójaszósz
1 csep chili szósz vagy pár karika friss chili
1 tk citrom vagy 1 csepp citrom olaj
3-4 szál friss petrezselyem vagy koriander
½ mk só
1 mk bors
2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. Egy petrezselyem szál kivételévem minden hozzávalót az aprítóba teszünk.
2. Sűrű, krémes állagúra aprítjuk. Ha szükséges vízzel hígítjuk vagy további csicseriborsó hozzáadásával sűrítjük.
3. Kis tálba öntjük.
4. Csicseriborsóval és a maradék, apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük.
5. Hűtőben napokig tárolható.
Tipp: A savanyú ízek kedvelői citrom olajat és citromot is tegyenek bele.
Bejegyzéskategóriák
Bejegyzések
Receptjeink
Humusz
Annyi mindennel párosítható és annyira finom, hogy nem lehet kihagyni! Egy egyszerű humusz receptet hoztunk nektek, ami pikk-pakk összedobható és rengeteg módon felhasználható és az
2022.07.13.