Humusz

Humusz

Annyi mindennel párosítható és annyira finom, hogy nem lehet kihagyni!

Egy egyszerű humusz receptet hoztunk nektek, ami pikk-pakk összedobható és rengeteg módon felhasználható és az egyszerű ételek is nagyszerűen feldobja.

Működik zöldség mártogatósként, saláta feltétként, szendvics alapként. Az ebéd vagy vacsora kellemes és krémes kiegészítője lehet. Vágjunk bele

Adag: 2-3

Előkészületek: 5 perc

Készítési idő: 5 perc

Nehézség: Könnyű

 

Hozzávalók

1 csésze konzerv csicseriborsó lemosva, lecsepegtetve

½ tk tahini

1 ek szójaszósz

1 csep chili szósz vagy pár karika friss chili

1 tk citrom vagy 1 csepp citrom olaj 

3-4 szál friss petrezselyem vagy koriander

½ mk só

1 mk bors

2-3 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

1. Egy petrezselyem szál kivételévem minden hozzávalót az aprítóba teszünk.

2. Sűrű, krémes állagúra aprítjuk. Ha szükséges vízzel hígítjuk vagy további csicseriborsó hozzáadásával sűrítjük.

3. Kis tálba öntjük.

4. Csicseriborsóval és a maradék, apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük.

5. Hűtőben napokig tárolható.

 

Tipp: A savanyú ízek kedvelői citrom olajat és citromot is tegyenek bele.

Bejegyzések

Receptjeink
Barbara

Humusz

Annyi mindennel párosítható és annyira finom, hogy nem lehet kihagyni! Egy egyszerű humusz receptet hoztunk nektek, ami pikk-pakk összedobható és rengeteg módon felhasználható és az

Tovább olvasom »