Lencsefasírt

Könnyű, nyári, vegetáriánus kajának indult és több étkezésre is fogyasztható finomság lett belőle. Lecsefasírt, ahogy mi készítjük. Egészséges uzsi, ebéd és vacsi is lehet belőle. Attól függ mit teszel mellé, a fantáziádra van bízva.

Adag: 4-6  

Előkészületek: 20 perc

Készítési idő: 60 perc

Nehézség: Közepes

Hozzávalók:

250 gr lencse

4-5 gerezd fokhagyma

2 kis fej hagyma

2 közepes szál répa

2 db zellerszál

½ alma

2-3 ek csicseriborsó liszt

2 tojás

1 db csípős jalapeno paprika (opcionális)

2 ek paradicsompüré

Fűszerek: só, bors, babérlevél, őrölt fűszerkömény, chili, fokhagymapor, pirospaprika, petrezselyem

 

Elkészítés:

1. A lencsét előző nap átmossuk és hűtőben tárolva legalább dupla annyi vízbe beáztatjuk.

2. A főzés napján egy nagyobb lábasba tesszük a lencsét, a babérlevelet, egy répát, a fokhagymát, a zellerszárat, ½ teáskanál sót, 1 teáskanál borsot és fél teáskanál fűszerköményt

3. Felöntjük vízzel úgy, hogy jól ellepje és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a lencsét.

4. Félretesszük és megvárjuk még kihűl.

5. Amikor egy kihűlt egy nagy tálat veszünk elő és a reszelő kisebb lyukú oldalán lereszeljük a megfőtt répát, fokhagymát, zeller, jalapenjo paprikát.

6. Hozzáreszeljük még a másik nyers répát, almát és hagymát is.

7. A lencsét leszűrjük és úgy tesszük a tálba, hogy alaposan kinyomkodjuk a levét.

8. Hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet, tojásokat, paradicsompürét, 1 teáskanál sót és borsot, fél teáskanál köményt, chilit, fél mokkáskanál fokhagymaport, és egy púpos teáskanál paprikát.

9. A teáskanál szárított petrezselymet vagy az egy csepp koriander mag olajat is hozzáadjuk.

10. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral kibélelünk két tepsit.

11. A kezünket beolajozzunk és így formálunk és hamburger húsra emlékeztető korongokat.

12. Nagyjából 9 korongot tdunk elhelyezni egy tepsiben. Egy ecset segítségével megkenjük olajjal a fasírtjainkat.

13. A sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

14. Félidőben újra megkenjük egy kis olajjal, hogy szép barnára süljenek.

Tipp: Kiváló uzsonna egy könnyű joghurtos öntettel. Egy finom friss saláta vagy édesburgonyapürével tökéletes ebéd vagy vacsora. Hűtőben több napig eláll.

Lencsefasírt

Bejegyzések

Receptjeink
Barbara

Lencsefasírt

Könnyű, nyári, vegetáriánus kajának indult és több étkezésre is fogyasztható finomság lett belőle. Lecsefasírt, ahogy mi készítjük. Egészséges uzsi, ebéd és vacsi is lehet belőle.

Tovább olvasom »